Sunnuntai 20. lokakuuta 2019

KD-lehti » Juttuarkisto » Sharia-laki tulee, oletko valmis?

Sharia-laki tulee, oletko valmis?

28.07.2008 11:55

Britanniassa on käynnissä keskustelu Sharia-lain ottamisessa käyttöön. Tosin "vain" muslimien perhe ja siviilioikeudessa. Kivitystuomioita ei siis (vielä) haluta ottaa käyttöön.

Pinnalle keskustelu on noussut Englannin kirkon arkkipiispan Rowan Atkinsonin ja maan korkea-arvoisimman tuomarin lordi Phillipsin tuki asialle. Keskustelu on tavallaan jatkoa Kanadassa 2003-05 käydyssä kampanjassa, jossa Ontarion osavaltio yritti ottaa sharia-laki käyttöön. Käytännössä sharia-lain käyttöönotto tarkoittaisi irtisanoitumista YK:n ja EU:n ihmisoikeussopimuksista. Näissä sopimuksissahan yksi keskeinen oikeus on oikeus tasavertaiseen kohteluun lain edessä. Jos käytössä olisi rinnakkain länsimainen- ja sharia-järjestelmä, niin tämä tasavertaisuus ei toteutuisi.

Monikulturistit korostavat, että uskonnollisilla vähemmistöillä on oikeus elää omien sääntöjensä mukaisesti. Mutta kuinkakohan moni heistä olisi valmis alistumaan keskiaikaiseen lakiin? Sharian salliminen myös tuomitsisi musliminaiset keskiajalle. Shari-lain mukaanhan naisen todistuksen arvo on vain puolet miehen todistuksesta ja nainen voi periä ainoastaan puolet siitä mitä mies. Kanadassa aie kaatui nimenomaan musliminaisten vastustukseen.

Länsimaiset feministit olivat hiljaa kuin ihmisperäinen metaani Saharassa... Ja miten ratkaistaisiin kristityn ja muslimin riidat? Tai ennen kaikkea tilanne, jossa kummatkin ovat muslimeja, mutta vain toinen haluaa käsittelyn sharia-lain mukaisesti? Miten taattaisiin, että ketään ei painostettaisi, tai suorastaan pakotettaisi hyväksymään käsittely sharia-lain mukaisesti? Kieltäytyminen uskonnollisen lain käyttämisestä johtaa helposti yksilön sulkemiseen uskonnollisen yhteisön ulkopuolelle. Kanadassahan Islamic Institute of Civic Justicen johtaja Syed Mumtaz Ali itse asiassa virallista oikeutta rangaista uskonluopioina niitä Kanadan muslimeja, jotka kieltäytyvät sharian käytöstä.

Olisiko sharia-lain soveltaminen siis käytännössä vaihtoehtoista muslimille? Asia ei suinkaan ole Britannian sisäinen asia. Suomessakin islamistit koettavat saada puoluerekisteriin Islamilaista puoluetta, jonka nokkamiesten mielestä sharia-laki olisi hyvä asia. Jos siis Britannia tuomitsee musliminsa takaisin keski-ajalle, niin vaatimukset sharia-lain käyttöönotosta muissa Euroopanmaissa lisääntyvät. Myös Suomessa. Ensi vuoden eurovaaleissa tämä tulisi ottaa huomioon. Me nimittäin tarvitsemme Euroopan Unionin säätämän päätöksen, että yksikään jäsenmaa ei salli uskonnollista oikeutta maallisen rinnalle!

Santeri Kyröhonka

Kommentointi ei käytössä - blogin omistajan sähköpostiosoitetta ei ole määritetty.