Torstai 27. helmikuuta 2020

KD-lehti » Juttuarkisto » Mielipidepalsta

Mielipidepalsta

Sharia-laki tulee, oletko valmis?

28.07.2008 11:55

Britanniassa on käynnissä keskustelu Sharia-lain ottamisessa käyttöön. Tosin "vain" muslimien perhe ja siviilioikeudessa. Kivitystuomioita ei siis (vielä) haluta ottaa käyttöön.

Pinnalle keskustelu on noussut Englannin kirkon arkkipiispan Rowan Atkinsonin ja maan korkea-arvoisimman tuomarin lordi Phillipsin tuki asialle. Keskustelu on tavallaan jatkoa Kanadassa 2003-05 käydyssä kampanjassa, jossa Ontarion osavaltio yritti ottaa sharia-laki käyttöön. Käytännössä sharia-lain käyttöönotto tarkoittaisi irtisanoitumista YK:n ja EU:n ihmisoikeussopimuksista. Näissä sopimuksissahan yksi keskeinen oikeus on oikeus tasavertaiseen kohteluun lain edessä. Jos käytössä olisi rinnakkain länsimainen- ja sharia-järjestelmä, niin tämä tasavertaisuus ei toteutuisi.

Monikulturistit korostavat, että uskonnollisilla vähemmistöillä on oikeus elää omien sääntöjensä mukaisesti. Mutta kuinkakohan moni heistä olisi valmis alistumaan keskiaikaiseen lakiin? Sharian salliminen myös tuomitsisi musliminaiset keskiajalle. Shari-lain mukaanhan naisen todistuksen arvo on vain puolet miehen todistuksesta ja nainen voi periä ainoastaan puolet siitä mitä mies. Kanadassa aie kaatui nimenomaan musliminaisten vastustukseen.

Länsimaiset feministit olivat hiljaa kuin ihmisperäinen metaani Saharassa... Ja miten ratkaistaisiin kristityn ja muslimin riidat? Tai ennen kaikkea tilanne, jossa kummatkin ovat muslimeja, mutta vain toinen haluaa käsittelyn sharia-lain mukaisesti? Miten taattaisiin, että ketään ei painostettaisi, tai suorastaan pakotettaisi hyväksymään käsittely sharia-lain mukaisesti? Kieltäytyminen uskonnollisen lain käyttämisestä johtaa helposti yksilön sulkemiseen uskonnollisen yhteisön ulkopuolelle. Kanadassahan Islamic Institute of Civic Justicen johtaja Syed Mumtaz Ali itse asiassa virallista oikeutta rangaista uskonluopioina niitä Kanadan muslimeja, jotka kieltäytyvät sharian käytöstä.

Olisiko sharia-lain soveltaminen siis käytännössä vaihtoehtoista muslimille? Asia ei suinkaan ole Britannian sisäinen asia. Suomessakin islamistit koettavat saada puoluerekisteriin Islamilaista puoluetta, jonka nokkamiesten mielestä sharia-laki olisi hyvä asia. Jos siis Britannia tuomitsee musliminsa takaisin keski-ajalle, niin vaatimukset sharia-lain käyttöönotosta muissa Euroopanmaissa lisääntyvät. Myös Suomessa. Ensi vuoden eurovaaleissa tämä tulisi ottaa huomioon. Me nimittäin tarvitsemme Euroopan Unionin säätämän päätöksen, että yksikään jäsenmaa ei salli uskonnollista oikeutta maallisen rinnalle!

Santeri Kyröhonka

Pakollinen lapsettomuus

03.07.2008 13:13

Helsingin Sanomien blogissaan Rosa Meriläinen kirjoittaa arasta aiheesta, lapsettomuudesta.  Aihe onkin monelle arka: \"Jotkut kaverini surevat kovastikin sitä, ettei miestä ilmaannu ja biologinen kello sen kuin tikittää.\"  Anteeksi sovinismini, mutta pidän kyseisiä Meriläisen kavereita onnekkaina. Heillä biologinen kello sentään tikittää...  Niin kuin aina, lapsettomuudesta puhuttaessa keskitytään siihen miten nainen kärsii siitä, että ei pysty saamaan lapsia. Mutta entäpä kun mies ei kykene saamaan lapsia? Kun mies on tuhkamuna?  Ollessani reilu kaksikymppinen totesi lääkäri, että \"onneksi et ole suunnitellut lapsien hankkimista\". Muistan edelleen elävästi millainen hiljaisuus syntyi kun kysyin lääkäriltä mitä hän tarkoitti...  Vastauksen aiheuttama kipu tuntuu edelleen. Lähes 20 vuoden kuluttuakin...  Pari vuotta tuon jälkeen kuulin siskoni olevan raskaana. Edelleen häpeän miten käyttäydyin tuolloin. Kateuteni aiheuttama kipu oli kirjaimellisesti fyysinen. Ja käytös sen mukainen...  Tuska helpotti Nyytin synnyttyä, tosin vaihtuen huoleen 2 päivää vanhan Nyytin staattisuudesta. Tyttö ei juoksennellut eikä jokellellut kuten olin kuvitellut. 2 päivän vanhana.  Äitini vakuuttelut eivät alkuun vakuuttaneet, mutta Nyytistä kasvoi Siiri. Nyt 13v kummityttöni, jota kasteessa pidin sylissäni punaisissa lenkkareissa kirkossa.  Tuska ei enää joka päivä nouse pintaan. Enää ei tieto työkaverin perheenlisäyksestä saa palaa nousemaan kurkkuun, mutta kuitenkin...  Lapsettomuuden aiheuttama tuska on sallittua naisille. Me miehet olemme tuhkamunia. Meidän tunteista ei puhuta. Me nielemme kyyneleemme. Kuin pellet, joiksi meidät tuhkamunat mediassa kuvataan...
Santeri Kyröhonka

Henkilöasiakkaan Verotili

01.07.2008 18:33

Henkilöasiakkaan Verotili on työnantajan ja palkansaajan rahaliikenteen välissä toimiva talouspalvelu, jonka kautta verovelvolliset tulot kulkevat. Työnantaja maksaa palkan henkilöstösivukuluineen verotilille, joka kanavoi automaattisesti työeläkemaksut, työttömyysvakuutusmaksut, sosiaaliturvavakuutusmaksut ja tuloverot oikeille saajille sekä jäljelle jäävän summan palkansaajan pankkitilille. Palkansaaja ei koe eroa vanhaan järjestelmään kuin siinä, että veroprosentti muuttuu automaattisesti vuoden varrella vaihtelevien tulojen mukaisesti. Näin vältytään korkeilta mätkyiltä ja veron palautuksilta, jotka voidaan huomioida tarvittaessa jo seuraavan vuoden ensimmäisen kuukauden verotuksessa. Näin virtaviivaistetaan yritysten palkanmaksuprosessia ja parannetaan Verohallinnon tuottavuutta.  Oikea vero oikeaan aikaan.
http://jariturja.fi