www.kd.fi » Uutiset » Peter Östman: Suomen julkinen sektori on kasvanut liian suureksi

Peter Östman: Suomen julkinen sektori on kasvanut liian suureksi

30.11.2013

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman puoluevaltuustossa pitämässään katsauksessa Vantaalla 30.11.:

Suomen julkinen sektori on kasvanut liian suureksi

KD-eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman totesi puoluevaltuustolle pitämässään katsauksessa Suomen julkisen sektorin kasvaneen suuremmaksi, kuin meillä on varaa ylläpitää.

- Julkisten menojen osuus bruttokansantuotteesta lähentelee jo kuuttakymmentä prosenttia. Julkiselle sektorille on myös kasattu enemmän tehtäviä, kuin se pystyy lisävelkaa ottamatta kantamaan. Työpaikkojen määrä julkisella sektorilla on nelinkertaistunut viimeisten kuudenkymmenen vuoden aikana. Samaan aikaan työpaikkojen määrä yksityisellä sektorilla ei ole kasvanut lainkaan – päinvastoin, yksityisen sektorin työpaikkoja on nyt jopa hiukan vähemmän. Millä me rahoitamme julkisen sektorin kasvavat menot, jos yksityinen sektori junnaa paikallaan, Östman ihmetteli.

Östman näkee nykytilanteen mahdollisuutena vaikuttaa siihen, mistä asioista karsimme ja mistä pidämme kiinni.

- Kuten viime päivinä on nähty, on olemassa olevien rakenteiden purkaminen äärimmäisen vaikeaa. Mutta jos emme pysty siihen nyt, kaadumme totaalisesti omiin velkoihimme, eikä silloin ole muuta vaihtoehtoa kuin leikata kaikki pois. Itse olen ehdottomasti sen kannalla, että menojen jäädyttäminen ja julkisen sektorin vastuiden karsiminen tehdään nyt eikä huomenna. Jos teemme sen nyt, on meidänkin lastenlapsillamme vielä mahdollisuus käydä koulua maksuttomasti ja saada tarvitsemiaan terveyspalveluja edullisesti, Östman perusteli katsauksessaan.


Peter Östmanin katsauksen kokonaisuudessaan voi lukea: TÄÄLTÄ

Lisätietoja:

Peter Östman
050 512 1845