www.kd.fi » Uutiset » Essayah: Kysymys EU:n suunnasta kilpistyy liittovaltiokehitykseen

Essayah: Kysymys EU:n suunnasta kilpistyy liittovaltiokehitykseen

30.11.2013

Kristillisdemokraattien puoluevaltuusto nimesi kokouksessaan 30.11. Vantaalla 10 ehdokasta kevään 2014 europarlamenttivaaleihin. Europarlamenttiehdokkaiksi valittiin erittäin osaava tiimi, jossa on europarlamentaarikko Sari Essayah´n ohella mm. kolme kansanedustajaa.

Puoluevaltuustolle pitämässään katsauksessa Sari Essayah totesi, että EU-komission puheenjohtajakisalla ei saada vaali-innostusta aikaa eikä EU-vaalien henkilöittäminen edes ole tarpeellista.
- Uskon, että näissä vaaleissa riittää puhetta EU:n suunnasta ja tulevaisuudesta ja siitä, mille arvoille sen halutaan rakentuvan; varmasti tärkeä on myös keskustella Euroopan taloudesta ja työllisyydestä, sisämarkkinoista, turvallisuudesta ja naapuruuspolitiikasta.

Essayah´n mukaan keskeinen kysymys EU:n suunnasta kilpistyy liittovaltiokehitykseen. EU:n omien varojen lisääminen esimerkiksi rahoitusmarkkinaveron kautta, euroalueen yhteinen budjetti ja oma valtiovarainministeriö tai velan yhteisvastuu, kuten esitykset eurobondeista tai velanpurkurahastoista, lisäisivät toteutuessaan kaikki liittovaltiomaisia elementtejä ja kasvattaisivat Suomen kustannuksia ja nostaisivat julkisen sektorin riskejä.

- Välillä kuulee sanottavan, että liittovaltiokehityksestä puhuminen on vain äänestäjien pelottelua. Tällä viikolla Suomessakin uutisoitiin arvovaltaisen Bruegel-ajatuspajan keskustelualoite, jossa tutkijat Mody ja Wolff kovin sanoin arvostelevat EU-politiikan nykysuuntaa, jossa kriisitoimien varjolla hivuttamalla ajetaan liittovaltiota ja vallan keskittämistä komissiolle, Essayah totesi.

Sari Essayahin poliittinen katsaus puoluevaltuustossa kokonaisuudessaan: TÄÄLLÄ