www.kd.fi » Uutiset » Östman: Laitoishoito turvattava jatkossakin tarvitseville

Östman: Laitoishoito turvattava jatkossakin tarvitseville

11.12.2013

Kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä vaati laitoshoidon turvaamista tarvitseville hallituksen rakennepakettia koskevassa ryhmäpuheessaan: 

- Hallitus toteuttaa pitkäaikaisen tavoitteemme parantaa ja lisätä omaishoitoa ja vanhusten kotipalveluja. Laitoshoitomäärän kasvun hillitseminen on tärkeää sekä kuntatalouden kannalta että myös inhimillisesti paremman ja tarkoituksenmukaisemman hoidon lisäämiseksi. Uudistuksilla mahdollistetaan painotus kotihoitoon ja nykyistä kodinomaisempaan pitkäaikaishoitoon ja – hoivaan. Laitoshoito tulee kuitenkin jatkossakin turvata jokaiselle sitä tarvitsevalle, Östman linjasi. 

KD eduskuntaryhmä on myös tyytyväinen Imatran lastensuojelumallin laajentamiseen:

- Kristillisdemokraattien esityksestä hallituksen rakenneuudistuksessa on mukana valtakunnalliseksi laajentuva, Imatran mallin mukainen lastensuojelumalli. Lastensuojelun peruspalveluihin, kuten perhetyöhön ja lastensuojelun avohuoltoon ei ole panostettu riittävästi, vaikka näytöt niiden vaikuttavuudesta ovat selvät. Lastensuojelun painopisteen siirtäminen korjaavista, raskaista toimenpiteistä ennaltaehkäiseviin, moniammatillisiin, perhettä tukeviin lastensuojelun avopalveluihin, tuottaa parhaiten tuloksia, säästää rahaa, vähentää lastensuojelun kuormittavuutta ja ennaltaehkäisee raskaita huostaanottoja, Östman totesi tyytyväisenä.

Ryhmäpuheenvuoro kokonaisuudessaan löytyy täältä.