www.kd.fi » Osallistu! » Mielipidepalsta

Mielipiteitä

Uusi TV-lupamaksu

27.04.2009 13:22

Ehdolle tuleva TV-lupamaksu on vailla realistista ajattelua. Kaikkien pitäisi k.o maksu maksaa vaikka ei ole edes  töllöä. TV-lupamsku on siirrettävä valtion budjettiin, silloin se olisi tasapuolisempi kaikille veronmaksajille. Ehdotetulla TV maksulla pienituloinen joutuisi maksamaan varakkaisiin nähden aivan kohtuuttomasti ja jolla ei ole edes töllöä, joutuisi maksamaan tyhjästä.  Laitetaan samalla kaavalla kaikille pakollinen alkoholivero, niin johan alkaa kuulua.

Nim. Kulkuri

Miten on?

24.04.2009 19:28

Miten KD voi kannattaa pakollista tv-lupamaksua. Onhan liikkeen piirissä monia, jotka periaatteellisista syistä eivät omista televisiota. Ja meitä on muitakin, jotka digiboxiin hermostuneena lopetimme luvan. Suurin osa ohjelmasta on roskaa ja jopa turruttavaa ja vahingollista. Toisekseen: Yksinelävät joutuvat maksamaan perheellisten puoletakin, kun maksu on uoneistokeskeinen. Taas yksineläville pannaan suurempi taakka kuin erheellisille. Meitä on Suomessa noin miljoona. Milloin meidät huomioidaan?

Nim. Miten KD

Älytön kiinteistövero

15.04.2009 10:19

Kiinteistöveron nosto on täysin älytön toimenpide. Meillä asuminen maksaa jo muutenkin maltaita, miksi siitä pitää vielä rangaista ja lisätä maksuja. Jos ja kun veroja lisätään, niin tuo saastuttava ja turha veneily pitäisi laittaa verotuksen piiriin. Se on sitä ylellisyyttä jota pitää verottaa, ei asumista. 

Nim. Kulkuri

Kiinteistöveron nosto on järkevää

01.04.2009 18:08

Viitaten Marjo Anttooran kirjoitukseen KD-lehdessä kiinteistöveron nostamisen "hölmöydestä" ja omakotitaloasumisen ihannoimisesta, minulla olisi huomautuksia.

Ensinnäkin, kiinteistövero omakotitaloasumiselle on luonteeltaan ylellisyysvero ja se kuuluu taloudellisen taantuman aikana normaaliin valtion budjetin tasapainottamisen keinovalikoimaan.

Toiseksi, yleinen pyrkyryys omakotiasumiseen on pääkaupunkiseudulla täysin kestämätöntä kehitystä. Trendi on jo nyt johtanut siihen, että asutus on hajaantunut mattomaisesti kehyskuntien alueelle, josta on ollut seurauksena kasvavaa riippuvuutta yksityisautoilusta päivittäisten asioiden hoidossa ja pahojen liikenneruuhkien muodostumista pääkaupunkiseudun sisääntuloväylille.

Dynaamisempaa yhdyskuntakehitystä edustaisi asumisen tiheämpi keskittyminen pääkaupunkiseudun ydinalueille ja sitä kautta mahdollistuisi parempi joukkoliikenteen hyödyntäminen.

Mikko Nummelin
Espoo

RSS-Feed RSS-Syöte