www.kd.fi » Osallistu! » Mielipidepalsta

Mielipiteitä

Maailmanmestarin sisulla EU:hun

27.05.2009 20:15

Kävelyn maailmanmestari Sari Essayah on Kristillisdemokraattien kärkiehdokas EU-parlamenttivaaleissa. Koko Suomen kansa muistaa Sarin hienot urheilusuoritukset, jotka viime vuosikymmenellä toivat kultaa ja kunniaa isänmaalle. Nykyisin hän toimii mm. kansainvälisen urheilujärjestön luottamustehtävissä.

Loistokkaan urheilu-uransa jälkeen Essayah suoritti kauppatieteen maisterin tutkinnon ja oli liike-elämän palveluksessa, kunnes hänet valittiin kansanedustajaksi vuonna 2003. Eduskunnassa hän oli KD-ryhmän puheenjohtajana ja nautti vahvaa arvostusta ahkerana ja osaavana edustajana. Nyt hän toimii puoluesihteerinä.

Pohjois-Savon Lapinlahdella syntynyt, nyt Paimiossa Varsinais-Suomessa asuva Essayah on kielitaitoinen ja kansainvälinen suomalainen. Hänen erikoisalaansa on talous- ja ympäristöpolitiikka, mutta hän on perehtynyt myös ihmisten arkeen ja hyvinvointiin liittyviin kysymyksiin. Hänellä on erittäin hyvä poliittinen kokemus. Essayah on rohkea ja aloitekykyinen henkilö, jonka vahvat kristilliset arvot eivät ole jääneet vakan alle.

Meppiehdokas Essayahilla, 42, on mahdollisuus toimia suomalaisten edustajana jopa vuosikymmeniä. Tällaista pitkäjänteisyyttä tarvitaan erityisesti EU-parlamentissa, jossa asioiden ja menettelytapojen oppiminen sekä yhteyksien luominen vie aikaa.

Kehotamme jokaista käyttämään äänioikeuttaan EU-vaaleissa.

Marika Visakorpi
Paavo Niiles
Toimi Kankaanniemi

Mikä on "Tehtävä EU:ssa"?

27.05.2009 20:06

Kaukaisia ovat nämä EU:asiat tällaiselle politiikasta vieraantuneelle vanhalle Kristillisen Liiton aktiiville. Kristillisdemokraattinen EU:ryhmä koostuu ilmeisesti monesta maasta ja erilaisesta mielipiteestä. Kokoomus saattaa olla omassa ryhmässään kauempana toisten mielipiteistä kuin kristilliset tai tässäkin saattaa olla täysi vapaus mepillä toimia miten haluaa. Meille änestäjille ei tietenkään avaudu mitenkään tämä EU-päätännän monituisuus tai jakomielisyys ja kukaan ei tiedä loppujen lopuksi kelle se ääni menee, vielä kun ollaan tämän PS:n kanssa naimisissa.

Mutta äänestämään menen. En ole vielä päättänyt, että annanko äänen Mitrolle, Eija-Riitalle vaiko Sarille! Nyt olisi hyvä mahdollisuus vaikuttaa. Sarin ajatuksia en ole liiemmin saanut kuunnella enkä ole lukenutkaan missään. Mutta fiksulta tytöltähän hän vaikuttaa, mutta riittääkö nöyryys? Pelkällä kiltteydellä ei saa aikaan mitään. Tuollaisessa porukassa tarvitaan luonnetta
ja ehkäpä Sarilla on sukujuurissaan sitä tempperamenttia, jota nyt laajenevassa EU-porukassa tarvitaan. Ekonomisteja ei taida olla paljon meppien joukossa ja sellaisista on puute.

Ehkäpä annan ääneni Sarille. Kuitenkin. Kristillinen liitto jyrää vielä, vaikka se nimi onkin hiukan saanut tuollaisen kansanvaltaisemman muodon. Se olikin tavoite niin, ettei mikään muutu sisäisesti. Sama Henki edelleenkin. Toivottavasti.

Kansankosiskelu ja populismi ovat kyllä ihan hyviä asioita nostattamaan kannatusta, mutta ei sitä kristitty tarvi. Täytyy turvata kaikessa ikiaikojen Jumalaan, joka kaikki kaikessa vaikuttaa. Häneltä tulee sekä menestys että kuritus, joka kertoo hänen Rakkaudestaan. Siis kuritus on parempi! Siinä on lähtökohta jonka unohtamalla lakaistaan kristillisyys pois tästä puolueesta täysin. Älkääpä unohtako tätä meppiehdokkaat! Älkää siis havitelko menestystä vaan muistakaa, että Taivaallinen Isä Rakastaa teitä pojassaan Kristuksessa. Kristuksessa on
kaikki kirkkaus ja menestys, mitä tarvitsemme - emme muuta! Eikös se näin olekin että kaikki on annettu valmiiksi, niin tehtäväkin. Saammepa jännityksellä seurata mitä se tehtävä tuo tullessaan. Jos on tullakseen.

Heikki

Eurovaalit 2009

27.05.2009 11:13

Päivää, olen elävässä uskossa elävä ihminen ja olen pohtinut, kannattaako äänestää eurovaaleissa. Eu on todennäköisesti jonkinlainen esiaste tulevalle ilmestyskirjan petovallalle. Toisaalta Daniel oli aktiivinen sen ajan poliitikko, vanhantestamentin aikoihin olevassa petovallassa. Silti erittäin hyvä Jumalan työtoveri ja profeetta. Aion äänestää kristittyä ehdokasta parlamenttiin. Taivaanisä häntä siunatkoon. Olkoot uskovaiset edustajat suolana ja totuuden puhujina, Jumalan lakia kunnioittaen, paikan päällä. Äänestämässä rohkeasti ja kantaa ottaen.

Nim. Ajattelija

Verotulojen optimointi

24.05.2009 19:22

Verotulot ovat seurausta liikkeellä olevan rahan määrästä ja yritysten ja ihmisten taloudellisesta toimeliaisuudesta. Taloudellisella toimeliaisuudella tarkoitan oman työpanoksen vaihtamista rahaksi (työnteko) ja rahan vaihtamista Joku Toisen tekemään työpanokseen (kuluttaminen).

Verotulot noudattavat alaspäin aukeavan toisen asteen paraabelin muotoa jossa verokertymä on veroasteen funktio. Tässä nollakohdat ovat 0 ja 100. Mitä lähemmäs mennään sataprosenttista verotusta, sitä alhaisemmaksi verotulot muodostuvat. Tämä johtuu siitä, ettei työtä kannata enää tehdä alenevan rajahyödyn vuoksi.

Verotus vaikuttaa yritysten ja ihmisten taloudelliseen toimeliaisuuteen kahdella tapaa. Ensinnäkin mainittu rajahyödyn kannustin vaikutus. Mikäli toimija kokee korvauksen omasta työpanoksesta riittämättömäksi, taloudellinen toimeliaisuus ei saavuta optimia.

Toiseksi, vaikka toimija suostuisi vaihtamaan oman työpanoksensa riittämättömään korvaukseen, jolla ei ole suurta ostovoimaa kuluttamiseen, on tuo korvaus riittämätön ylläpitämään Joku Toisen tekemää työpanosta, jolloin Joku Toisen tekemä arvokas työpanos ei saavuta riittävää volyymia kannattavaan taloudelliseen toimeliaisuuteen.

Näin ollen, verotus vaikuttaa motivaatioon toimia taloudellisesti sekä vaihdannan määrään. Vaihdannan määrä vaikuttaa suoraan työpaikkojen määrään. Aina kun kulutat, työllistät Joku Toista. Mitä suurempi on korvaus työpanoksesta verojen jälkeen, sitä enemmän on mahdollisuus kuluttaa.

Verotulot ovat seurausta liikkeellä olevan rahan määrästä ja yritysten ja ihmisten taloudellisesta toimeliaisuudesta.

Rajahyöty on käytettävien työpanosten määrässä. Täystyöllisyyden aikana veron kevennykset laskisivat verotulojen reaalista ostovoimaa.

Nim. Thor

Kiitos KD

18.05.2009 21:21

Kiitos niille KD edustajille eduskuntaan, jotka vastustitte adoptiolain muutosta. Valitettavaa ettei homma kaatunut ja kävi miten kävi. Lasten parasta ei kukaan hommaa puoltaneista todellisuudessa ajatellut.

Marko S, Tampere (PS)

Vanhukset

16.05.2009 09:50

Kovasti puhuttiin vanhusten rollaattorimarsseiesta. Se on erittäin hyvä asia vanhuksille, että pääsevät ulkoilemaan- VARSINKIN KESÄISIN!Lääkäri Räsäselle esittäisin huolestuneen kysymyksen: MIKSI VANHUKSILLE EI ANNETA TARPEEKSI D-vitamiinia?? Miksi viralliset saantisuositukset ovat murto-osa TODELLISESTA TARPEESTA?

Riittävä määrä olisi 180µg/vrk nykyisen 20µg: sijaan! Riittävä D;n saanti vähentäisi luunmurtumia ja osteoporoosia,YHDESSÄ OIKEAN ruokavalion kanssa.Sekin on vanhuksilla HUONO!Liikaa natriumglutamaattia,eli makkaraa joka tuhoaa suoliston vastustuskyvyn=terveyden.Työskentelen vanhusten parissa ja surullisena katson vierestä miten terveys rapistuu lääkkeiden ja väärän ruokavalion yhteisvaikutuksesta! Päivi, lue enemmän ravinto-oppia ja tee asialle jotain! 

Nim. Terveys

Uusi TV-lupamaksi

06.05.2009 13:33

Kun ei ole Tv:tä, en kuntele radiota Yleä, en lue yleensä lehtiä. Mediamaksu on turha maksakoon ken kuuntelee  ja katselee niitä. Netissä avaan vain TV7, Radio Dein sekä KD-lehden sekä joitakin Raamatun lukuohjelmia. Ja maksan VAPAAehtoisesti niistä minkä pystyn. Eli ei pakollisia maksuja. Raamattua joka on kaikkein ajankohtaisin kirja näinä aikoina tulee lukea jatkuvasti. Raamattu kertoo nimittäin tästä ajasta kaikkein tarkimmin ja täsmällisesti. Se siitä mediamaksusta.

Nim. Wilho 56

RSS-Feed RSS-Syöte